Innehåll:
Artister
Bli medlem
Kalendarium
Länkar
Nordiska artister
SCC-Nytt
SCC-Nytt på
Facebook
Skivrecensioner
Styrelsen
Sök efter skivrecension:
|
|
Det finns idag
828
skivor recenserade på hemsidan.
««
|
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
|
»»
Artist:
Wanita
Titel:
I’m Wanita
Skivbolag:
Cheersquade Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Det Australienska yrvädret Wanita hade vi det stora nöjet att få uppleva live på vår årsfest i Ingatorps bygdegård i april 2014. Det var hennes enda framträdande i landet. Nu har det gått ett antal år sedan dess, men kontakten har vidhållits till och från. Den här CD’n spelades i 2021 men jag gör ändå en recension av den. Wanita är nu i USA för att spela in material till en ny CD som är något att se fram emot. Wanita går ju under namnet ”Australiens Honky Tonk Queen” och detta återspeglas till stora delar i hennes musik. Den här CDn innehåller tolv låtar. Första spåret är en lite lugnare mediumtempo-låt ”He takes good care of me” en mycket bra inledning. Tempot ökas något lite i ”Rhinestone in the rough”. Wanita bjuder på en lugn fin ballad i ”Everyone else’s too”. I ”Ellymay’s lullaby” svänger Wanita till det ordentligt. Tempot dras ner i den fina balladen ”Today” en mycket vacker låt. I ”Don’t you hatet heat” svänger det bra med ett klinkande piano i bakgrunden. Så rockar Wanita till det i titellåten ”I’m Wanita”. En av skivans bästa låt tycker jag är ”Next fall from Grace” som går i stilla valstakt, en favorit. Jag gillar också ”Haertache song” en låt i lite lugnare tempo, en av topparna på skivan. Så ökas tempot igen i ”Hallowed ground. Nästa topplåt på skivan är den lugnare ”Somehow someone still cares” en mycket fin låt. Skivan avslutas med den gungande ”My last song”. En efterlängtad skiva från Wanita som jag tror att de flesta vänner av bra country skulle gilla. Nu ser jag bara fram emot nästkommande CD.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
To The Moon & Back
Titel:
Johnny Nicholas Presents Moon And The Stars: A Tribute to Moon Mullican , vol 1
Skivbolag:
Valcour Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Ett hyllningsalbum till Moon Mullican var väl inte det mest förväntade bland oss countryfans, även om Moon gjorde många bra låtar från mitten av 50-talet till senare delen av 60-talet. Han avled 1967, 58 år gammal. Här har Johnny Nicholas samlat ett antal artister som tolkar några av Moon’s låtar. Skivan inleds med Earl P. Ball som gör sin version av ”Good deal Lucille”. Kellie Jones och Tif Lamson gör en fin version av den lite lugnare ”When love dies” en av topparna på skivan. Los Texmaniacs visar att de kan hantera dragspelen i den svängiga ”Moonshine polka”. Pete Rowan tar sig an den stillsammare jazziga ”I’m waiting for ships that never come in”. Johnny Nicholas bjuder på den svängiga ”Big big city”. Linda Gail Lewis tar sig an Moon’s klassiska ”I’ll sail my ship alone” en av topparna på skivan. Tempot sänks när Johnny Nicholas framför ”You don’t have to be a baby to cry”. Så drar Katie Shore upp tempot ordentligt i “There’s a little bit of heaven”. Nästa låt är “So long” som Kelli Jones framför. Skivan avslutas med den svängiga ”Make friends” som framförs av Johnny Nicholas. En skiva för er som gillade Moon Mullican. Själv saknar jag en del andra låtar från hans repertoar, men de kanske kommer på vol.2.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
Moe Bandy
Titel:
Thank You Lord
Skivbolag:
Bandy Production
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
79-åriga Marion Franklin Bandy jr “Moe” föddes i Meridan, Mississippi redan som liten så fick han smeknamnet Moe av sin far. Moe har ju varit flitig besökare i skivstudios och har dryga 30-talet egna album samt ett antal compilationskivor. Den här nya skivan innehåller tolv religiösa sånger. Skivan inleds med titellåten ”Thank you Lord” som är en stillsam sång. Han fortsätter med den välkända ”Family Bible” där The Isaacs medverkar i bakgrunden. ”I believe” är en stillsam sång. Tempot höjs lite i ”God is great, God is good” en sång jag gillar. En av skivans toppar är Hank Williams ”House of gold” som Moe gör en fantastisk version av. Jag gillar också ”The Lord is my shepard” där The Oak Ridge Boys och Norah Lee Allen medverkar, mycket bra. Vi bjuds på ytterligare en klassiker i ”Shall we gather at the river” som Moe gör i lite uptempo. Så blir det lite lägre tempo i ”Many mansion” som jag gillar. En av topparna på skivan är den välkända ”What a friend we have in Jesus”. Moe bjuder på en bra version av ”Wayfaring stranger”. Skivan avslutas med två klassiker ”Just a closer walk” och ”Precious Lord, take my hand” i bra versioner. Ett mycket bra album med religiösa texter.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
David Wills
Titel:
The Singer The Songwriter
Skivbolag:
Tugalo records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
David Wills känner jag igen från ett par bra skivor på Epic records från 74-75. Han gjorde också en mini-Lp med sex låtar på RCA 1984, därefter har det varit tyst om David, tills nu. David’s karriär började efter att han deltagit i en talangtävling i Lakeland (en granne betalade anmälningsavgiften på 15 dollar eftersom David inte hade råd). Efter tävlingen kom en man, Sy Rosenberg, (Charlie Rich mangarer) fram och frågade om David ville bli en stjärna och inom ett par veckor var David med på Charlie Rich turne. Den här CD’n som innehåller elva låtar inleds med den fantastiska ”There’s a song on the jukebox” en kanonlåt. Så sänks tempot i den fina lugna ”Barrooms to bedrooms”, en riktig fin låt. David fortsätter i samma lugna tempo med ”Paper thin walls” och ”If you’re thinking you want a stranger (Ther’s one coming home)”. Ännu en lugn fin låt är You’re the last thing I needed tonight”. David ökar tempot något i “Leona”. Tre lite lugnare låtar år “Wild horses” , “Charlotte’s in North Carolina” och ”Line on love”. David bjuder på ännu en topplåt i den mjukt gungande ”Before you’re through hurting me” en riktigt bra låt. Skivan avslutas med den lite skumpiga ”Poor boys” som jag inte gillar. Fantastiskt att David är tillbaka efter 40 års frånvaro. Du är varmt välkommen tillbaka David av oss countryälskare.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
The Shootouts
Titel:
Stampede
Skivbolag:
Shootout Music (Soundly Music)
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
The Shootouts är ett nytt namn för mig trots att det är deras (tror jag) fjärde skiva. Bandet kommer från Akron, North Carolina (rostbältet) och består av Ryan Humbert, sång och gitarr, Emily Bates, sång, Brian Poston elgitarr, och Kevin McManus, trummor och sång. På skivan medverkar dessutom Dylan Gomez, trummor, Ryan McDermott, bas och Al Moss, gitarr. CD’n innehåller tolv låtar och merparten av dessa är i lite högre tempo. Första spåret ”Better things to do” är ett exempel på detta och här gästas bandet av Marty Stuart. Tempot sänks något i ”Anywhere but here” där vi får höra Buddy Miller. Bandet följer upp denna med en snabb western swing-låt där Ray Benson och hans Asleep at the wheel medverkar. Gästartisterna avlöser varandra och nu är det Raul Malo’s tur i ”I’ll never need anyone more” som går i lite lägre tempo. I ”Run for cover” rockar bandet till det ordentligt. En av få lite lugnarelåtar är ”Coming home by going away” en låt jag gillar. Efter denna drar bandet upp tempot igen i titellåten ”Stampede” som är en instrumental låt. Så är det dags för nästa gästartist, Jim Lauderdale att medverka i ”Tomorrows knockin’”. Skivans bästa låt är den gungande ”Feelin kind of lonely tonight” som jag minns från Shelby Lynne’s fina version. Bandet håller fast vid det lite snabbare tempot i ”Must be a broken heart”. Vi får höra ännu en lugn låt och det är ”Angel’s work”. Skivan avslutas med en akustisk version av inledningsspåret ”Better things to do”. Tyvärr är jag inte särskilt imponerad av denna skiva.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
Rewire
Titel:
Hammarrooks Last
Skivbolag:
Tailor Made records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Det Stockholmsbaserade bandet Rewire består av Agneta Hammarbäck sång, Lars”Putte” In de Betou bas och sång, Anders Olsson gitarr och sång och Göran Dreyfert trummor. EP´n innehåller fyra låtar (fem) och stilen betraktar jag som Singer/songwriter/americana. Första låten ”Upside down” är som de övriga en lugn låt med fin sång av Agneta. Den låt som jag har fastnat för är balladen ”Just that beautiful” med njutbar sång av Agneta. Tempot ökas något lite i ”The ordinary day” som jag också gillar. Ännu en fin lugn låt är ”Waste of time”. Skivan avslutas med en unplugged version av ”Just that beautiful”. Gillar du lugna låtar att krypa upp i soffhörnet och bara ta in musiken så är detta en skiva för dig.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
Wylie & The Wild West
Titel:
Bunchgrass
Skivbolag:
Hi-Line Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Wylie Galt Gustafson föddes i Conrad, Montana 1961 där han fortfarande bor på ranchen som funnits i familjens ägo i fyra generationer. Wylie föder bland annat upp hästar där när han inte är ute och turnerar. Bandet bildade han 1998 i Los Angeles och uppträdde då regelbundet på Palomino Club där. Det här är gruppens tjugofjärde (24) album och det innehåller fjorton låtar. Som alltid på bandets skivor så är det variationsrikt låtmaterial med lugna ballader och upempo-låtar i en bra blandning. Skivan inleds med Gordon Lightfoot’s ”Ribbon nof Darkness” som jag minns från Marty Robbins version. Skivans bästa låt tycker jag är den svängiga fyrfyran ”Straight up country music” en riktigt bra låt. Jag har också fastnat för ”Water of Jordan” som svänger i ett lugnare tempo. Så ökar Wylie tempot i ”Girlfriend is a barrel racer” som är en buggvänlig låt. Wylie fortsätter med Heather Myles fina ”Rum and rodeo” i en bra version. Efter denna lite lugnare låt så ökas tempot ordentligt i “Dry land farm”, en kul härlig låt. Så är det dags för en lugn ballad i form av Townes Van Zandt’s ”At my window” en mycket vacker låt i en bra tolkning. Tempot ökas i ”Don’t say whoa”, en låt med kul text. Wylie fortsätter med ”Cowboy soliloquy” som går i stilla valstakt. Eter denna höjs tempot i ”Birch creek” som är en bra gungande låt. Nästa låt ”Flying” är en lugn fin ballad som jag gillar. Aaron Schroeder och Abner Silver har skrivit den vackra balladen ”Young and beautiful” (som Elvis spelade in 1957) här gör Wylie den i en fantastisk version, en av skivans höjdare. Wylie fortsätter med John Hartford’s ”In tall buildings” som är en stillsam vals. I ”Hiline waltz” får vi höra Wylie joddla, vilket är lite av hans kännemärke. Som jag skrev i inledningen så är detta en skiva med en bra blandning av lugna och lite snabbare låter och som jag gillar. Ett givet köp.
Publicerad:
2023-03-11
Artist:
Wesley Hannah
Titel:
Brand New Love Potion
Skivbolag:
Wesley Hannah Music
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Wesley Hannah är ett nytt namn för mig. Han bor i Forth Worth, Texas och är utbildad oljeingenjör. Det här är hans första soloskiva, men han har en skiva utgiven tidigare med sitt dåvarande band The Wesley Hannah Band. Wesley har skrivit alla tio låtarna på skivan själv. Innehållet är växlande, mellan lugna och lite snabbare låtar. Tyvärr hittar jag inga riktiga toppar på skivan, men det finns ett par som höjer sig över de andra. Skivan inleds med titellåten ”Brand new love potion” som är en svängig låt i lite högre tempo vilket också gäller för ”Texas road trip”. Efter denna lite snabbare inledning sänks tempot i ”Concho Pearl”. En av skivans bäta låtar är ”Back to the Honky Tonks” som är en fyrfyra i mediumtempo. Wesley drar ner tempot igen i ”The waltz” för att sedan öka lite igen i ”Country line”. Tempot sänks något i ”Sundown Kid” och ”Golf coast moon”. Låten ”Creek don’t rise” är en stökig låt som jag inte gillar. Skivan avslutas däremot med en mycket bra låt (skivans bästa) ”Well digger’s lament” som är en låt i mediumtempo med fint steelspel av Lloyd Maines i bakgrunden. Den är värd skivpriset, men jag föreslår en provlyssning före ett köp.
Publicerad:
2023-03-11
Artist:
Melissa Carper
Titel:
Ramblin’ Soul
Skivbolag:
Thirty Tigers Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Melissa Carper föddes i Nebraska är hon i unga år spelade ståbas i familjens band, Efter ett lite kringflackande liv så är hon nu bosatt i Arkansas. Det här är hennes andra Cd oh den innehåller 13 låtar, den första kom ut 2021. Jag har lite svårt att definiera i vilken kategori hon hör hemma. Skivan innehåller en blandning av stilar med starka jazzinfluenser. Skivan inleds med titellåten som är en svängig jazzlåt liksom ”Zen Buddah”. Tempot sänks ordentligt i ”Ain’t a day goes by” som är en lugn låt. Tempot ökas igen i ”1980 Dodge van” som jag tycker svänger bra, en av skivans toppar. I ”Texas,Texas,Texas” bjuder Melissa på en snabb swinglåt. En riktigt bra låt är är ”That’s my only regret” som har lite traditionell countrykänsla. Samma sak gäller för ”Boxers on backwards” som är en svängig låt, de är två av skivans bästa låtar. De följs av en lite stökigare låt ”I do what I wanna”. Melissa fortsätter med ”Hit or miss” och ”I don’t need to cry” den senare en lugn fin låt med jazzkänsla. Tempot höjs något i ”Holding all the cards” som också har jazzinfluenser. Därefter sänks tempot i ”From what I recall” och ”Hanging on to you” som avslutar skivan. Nej det är inte en skiva som jag fastnar för, däremot så tycker jag att hennes första CD ”Daddy’s Country Gold” är bra, så satsa på den om du vill ha en skiva med Melissa. Provlyssna före ett köp.
Publicerad:
2023-03-11
Artist:
The Tennessee Bluegrass Band
Titel:
The Future Of The Past
Skivbolag:
Billy Blue Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
The Tennessee Bluegrass Band är ett ganska nystartat band men är ändå inga duvungar vad det gäller att spela bluegrass. Samtliga fem medlemmarna har spelat i olika konstellationer tidigare. Bandet består av Aynsley Porchak fiddle, Lincoln Mash gitarr, Tim Laughlin mandolin, Lincoln Hensley banjo och Tyler Griffith ståbas. Det här är bandets första CD och den innehåller tio låtar. Skivan inleds i högt tempo med ”Life in the country”. Skivans stora behållning fr min del är Ernest Tubb / Arbie Gigson’s ”Letters have no arms” som bandet gör en toppversion av, fin stämsång och instrumentala inslag. Efter denna kommer ”I’m warming up to an old flame” en låt i högt tempo. En låt som jag gillar är den lite stillsammare ”Hillbilly blues”. Tempo sänks ytterligare ett snäpp i den stilla valsen ”Tall weeds and rust”, en av skivans toppar. Efter denna drar man upphatigheten ordentligt i ”Far from here”. I ”Angels watching me” , som är en lite lugnare låt, får vi höra Aynsley’s vackra stämma och de övriga i stämsång, en av skivans bättre låtar. ”Kentucky sun going down” är en lite snabbar låt med fin stämsång. CDn avslutas med två lite snabbare låtar ”Leslie county blues” och ”These razy dreams”. Det här är en skiva för dig som gillar bluegrassmusik. Det blir nog inte så mycket bättre tycker en som inte lyssnar så mycket på bluegrass, men ändå förstår när något är bra.
Publicerad:
2023-03-11
Artist:
Richard Lynch
Titel:
Radio Friend
Skivbolag:
MTS Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Richard Lynch är född i Lebanon, Ohio,(1962) men bor numera i Waynesville, Ohio. Det här är hans fjärde CD som har släppts i dagarna och den innehåller 12 låtar. Jag recenserade hans förra CD ”Mending Fences” i SCC-NYTT 3-21. Den fick då 4.5 hattar då den är bättre än den här hans senaste. Men bli inte avskräckt för det för det här är ändå en bra countryskiva. Skivan inleds i högt tempo med ”Better off”. Richard fortsätter med ”Current conditions” och ”She’s my angel” som är två lite lugnare låt. I ”Mr. Nobody” ökas tempot ett par snäpp och det gäller också för ”Glad our bridge has burned” och dessa två svänger bra. En mycket fin ballad är den stillsamma ”If I didn’t love you”, en av skivans toppar. Jag gillar också ”Old Longhorn stage” som går i mediumtempo. Skivans bästa låt tycker jag är ”The phone call” som även den är i mediumtempo. Titellåten ”Radio friend” är en fin låt i lite lugnare tempo. Richard bjuder på ännu en lite lugnare låt i ”Grandpa & grandma”. Tempot ökas något i ”High above the midnight sky” som är en av topparna på skivan. CDn avslutas med den svängande ”Thankful, grateful and blessed” av bra avslutning på en bra skiva.
Publicerad:
2023-03-11
Artist:
Jody Miller
Titel:
Wayfaring Stranger – The Final Recordings
Skivbolag:
Heart Of Texas Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
“Queen Of The House” Jody Miller föddes den 29 /11 1941 i Phoenix Arizona och avled den 6 /10 2022 i sitt hem i Blanchard, Oklahoma. Hennes rätta namn är Myrna Joy Brooks. Efter iftemål så fick hon efternamnet Miller. När hon fick ett skivkontrakt med Capitol 1963 så föreslog de att hon skulle byta Joy till ett mer familjärt Jody. Trots att hon har ett femtontal album ute så har hennes listframgångar varit sparsamma. Det är väl ”He’s so fine” och ”Queen of the house som nådde några större framgångar, personligen så tycker jag att hon förtjänade lite mer uppmärksamhet. Jody drabbades av Parkinsons för ett antal år sedan och hennes sista studioalbum spelades in 1999. Genom flera års vänskap med Tony Booth och Tracy Pitcox (ägare av Heart Of Texas Records) så började tankarna på att göra ett nytt album. På grund av Jody’s sviktande hälsa så blev det bara en mini-CD med sex låtar. CDn inleds med titellåten ”Wayfaring stranger” i en bra version. Skivans bästa låt är duetten med Tony Booth ”Blessed are the believers” som är en lugn fin låt med religiös text. Jody fortsätter med den klassiska ”Tramp on the street” som går i stilla valstakt, en låt som Jody alltid har gillat från Molly O’Day’s repertoar. Nästa topplåt på skivan är dem lite lugnare ”I can’t even walk without you holding my hand” en fantastiskt vacker låt. Så ökas tempot något i swinglåten ”Your exes” som jag tycker svänger bra. Skivan avslutas med hennes stora hit ”Queen of the house” som ju är ett slags svar på Roger Millers ”King of the road. En mycket bra skiva som jag rekommenderar.
Publicerad:
2023-03-11
Artist:
Bob, Hank And Joe
Titel:
Christmas 2
Skivbolag:
Kulturverksta’n Produktion
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Bandet Bob, Hank And Joe kommer från Sundsvall och består av Bosse Sjöbom gitarr och sång, Henrik Olofsson dobro och sång och Johan Dereborn bas och sång. Första gången jag stiftade bekantskap med bandet var när de vann Country-SM i bluegrasskategorin 2018. Som ni förstår av titeln på skivan så är detta deras andra julskiva. Denna skiva innehåller tio låtar som jag tror att Bosse har skrivit samtliga och den inleds med den lite svängigare ”Coming home for Christmas”. I ”Bells of old St Mary” sänks tempot lite för att sedan ökas upp igen i ”Feast for seven days”. En av skivans bästa låtar är den lugnt svängande ”Christmas in the stable”. Tempot ökas igen i ”The guitar”. Vi bjuds på lite mexicanatoner i ”Felize Navidad” (ej den av Jose Feliciano). En av skivans bättre låtar är de lugna ”Cold winter nights”. Bandet ökar tempot igen i ”Ghost reindeer”. I ”Spotting santa” svänger det i lite högre tempo. En av topparna på skivan är den svängiga ”The night before christmas”. Bandet har satsat på att göra en bra julskiva efter helt eget koncept och i helt avsaknad av de där vanliga julsångerna som ju annars dyker upp på varenda julskiva. Tack för detta.
Publicerad:
2023-02-06
««
|
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
|
»»
Register över alla recenserade skivor på hemsidan
Sök efter recensioner
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail:
lars.thell@home.se
, Hemsida:
www.smalandscountryclub.tk