Innehåll:
Artister
Bli medlem
Kalendarium
Länkar
Nordiska artister
SCC-Nytt
SCC-Nytt på
Facebook
Skivrecensioner
Styrelsen
Sök efter skivrecension:
|
|
Det finns idag
828
skivor recenserade på hemsidan.
««
|
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
|
»»
Artist:
JOE MULLINS & The Radio Ramblers
Titel:
Because It’s Christmas Time
Skivbolag:
Billy Blue Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Någon månad före jul släpper bandet sitt tionde album och det är deras första julskiva. Bandet består av Joe Mullins banjo, Adam McIntosh gitarr, Jason Barie fiddle, Chris Davis mandolin och Randy Barnes bas. Skivan som innehålle tio låtar inleds med titellåten ”Because it’s christmas time”, en låt i högt tempo med stämsång. Tempot sänks något i ”The manger”. Bandet fortsätter i lite lugnare tempo med ”From my broken heart to you” en fin låt. Så rockar bandet till det lite i ”Reindeer boogie”. Bandet fortsätter med den klassiska ”The night before christmas” i en fin tolkning med stämsång. Tempot ökar något i ”Christmas at the old home place”. Min favorit på skivan är “No room at the inn” som går i stilla valstakt, en topplåt som jag spelar om och om igen. Bandet bjuder på ännu en lite rockigare låt i ”Run run Rudolph”. I ”There once was a time on earth” får vi en låt i valstakt. Skivan avslutas med ännu en topplåt “Old fashioned christmas” där Paul Williams medverkar med recitation, en fantastisk låt som är en av skivans absoluta toppar tillsammans med redan nämnda favoriten ”No room at the inn”. Dessa två låtar gör att skivan förtjänar 3,5 hattar.
Publicerad:
2023-12-06
Artist:
The Country Side Of Harmonica Sam
Titel:
Back To The Blue Side
Skivbolag:
Sleazy Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Äntligen en ny CD med The Country Side Of Harmonica Sam, det är ju fyra år sedan bandets förra CD släpptes. Den här nya CDn innehåller hela fjorton låtar, vilket jag välkomnar. Utöver bandets medlemmar så medverkar Thyge van Dassen på fiddle och Peter Barrelid på piano på skivan. CDn inleds med Theo Lawrence’s ”True Lovers go places” som är en svängig fyrfyra, en toppeninledning. Ännu en topplåt följer i Dan Englunds något lugnare fyrfyra ”I’ve overstayed my welcome in your heart”. Bandet fortsätter med ”Tell her” som är ytterligare en låt från Theo Lawrence. En av skivans toppar är Jake Penrod’s ”If this table could talk” en härlig honky tonk-låt. I Wayne Walker’s ”The little white house” bjuds vi på rumbatakter. Tempot sänks i “Take a letter, miss Gray” en välkänd låt från Justin Tubb’s penna. En av skivans toppar är ”More habit than desire” en härlig fyrfyra från Ben Parsons penna. Skivans bästa låt är den lite lugnare fyrfyran ”I’m not supposed to love you” som är skriven av Betty Jean Lewis. Theo Lawrence bidrar med ytterligare ett par låtar ”I’m deep in love”, en svängig fyfyra och den lite lugnare ”Once upon a time”. Nästa topplåt är fyrfyran ”Tearing her heart out” som har Jake Penrod som upphovsman. Den följs av Harlan Howard’s ”Has anybody seen me lately” som är en buggvänlig uptempo-låt. Nästa fyrfyra är ”Wanted” som skrivits av Ronnie Self. CDn avslutas med Theo Lawrence’s ”The blue side of me” som är en låt i mediumtempo, en fin avslutning på en mycket bra CD. Lite kuriosa om Betty Jean Lewis från Fairbanks, ett litet samhälle i närheten av Houston, Texas som skrivit ”I’m not supposed to love you”. Johan Bandling Melin skrev i ett mail att han fått ett mail från hennes son Joe, som berättade att ”BJ” som hon kalla var ett stort fan av bandet och att mamman hade skrivit låtar sedan 70-talet, men att inen tidigare hade spelat in något från henne. Joe undrade om bandet var intresserade och skickade en kassett där mamman sjöng ett par låtar utan komp, eftersom hon inte kunde spela något instrument, så Johan fick sätta ackord till låten som finns med på skivan. En mycket bra CD (som vanligt) från detta eminenta band, bara att inhandla för dig som gillar ”real country”.
Publicerad:
2023-12-06
Artist:
Tamra Rosanes
Titel:
New Better Day
Skivbolag:
10.000 Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
72-åriga dansk-amerikanska Tamra Rosanes (hon kom till Danmark 1972och blev kvar där). Det är några år sedan (2017) som jag senast recenserade en Cd med henne (Tamra Rosanes And The Rowdy Cowboys). Nu har Tamra släppt en ny CD, hennes 18de i ordningen och den innehåller 12 låtar, en del nyskrivna och några lite äldre. CDn inleds med ”Breathe again” som är en låt i den stil som präglar dagens lite modernare country. New better day” är en låt i mediumtempo som har en mjukare framtoning, en av skivans bättre låtar. I ”Love Love Love Love Love Love” ( nej datorn har inte hakat upp sig) titeln är sån, en lite lugnare låt. Tamra fortsätter med ”Number one” en låt i mediumtempo som jag gillar. I ”Bad cowgirls go everywhere” , som är en lite stökig låt, har Tamra Fistful of dollars som sångpartners. De är också med i ”A lot of honky tonkin’ to catch up on”, en låt som svänger bra och tillhör skivans bättre låtar. Efter denna svängiga låt sänkes tempot i balladen ”Johnny be good to me” med bara gitarr och dobro i kompet, en fin låt. Även nästa låt ”Rusty old arrow” är en lite lugnare låt. I Allen Reynolds ”Wrong road again” Som Tamra gör i en lite snabbare version så gästspelar Marty Stuart på elgitarr. Tempot sänks lite i ”On the high plateau” där Chris Leuzinger spelar gitarr och dobro. Skivans topplåt är Kevin Welch lugna ballad ”Something ’bout you” där Kevin spelar gitarr och sjunger duett med Tamra, en mycket fin låt som jag spelar om och om igen. Skivan avslutas med Townes Van Zandts ”The catfish song” som är en lugn ballad där Tamra sjunger till eget gitarrkomp, ännu en av skivans toppar. De två sista låtarna är värda skivpriset på en CD med annars lite varierande material. Jag ger 3.5 hattar tack vare de två sista låtarna som höjer mitt intryck av skivan.
Publicerad:
2023-12-06
Artist:
REWIRE
Titel:
Good Things Back Again
Skivbolag:
Tailor Made Production (egen utgåva)
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
I SCC-NYTT 2/23 recenserade jag det Stockholmsbaserade bandets första EP. Bandet består av Lars ”Putte” In de Betou bas och sång. Peter In de Betou diverse gitarrer, piano, mandolin och sång, Anders Olsson gitarr och sång och Göran Dreyfert trummor. Nu har bandet nyligen släppt en CD med åtta låtar på som du kan lyssna på via Spotify eller YouTube. Liksom påden tidigare skivan så är stilen singer-songwriter/americana där merparten av låtarna går i lite lugnare tempo. Skivan inleds med titellåten ”Good things back again” som är en låt i lugnt tempo. Näste låt ”We will” börjar lite lugnt för att sedan växla till lite snabbare tempo. Bandet fortsätter i samma tempo med ”Come closer” och ”Oh Louise”. Min favorit på skivan är det lite snabbare ”Never gonna leave this town”, buggvänlig låt. Även nästa låt ”Open your mind” är en lite snabbare låt. Tempot sänks lite i ”Learning to fly”. I sista spåret på skivan ”Finest girl in the world” ökas tempot något. Jag tror att du som gillar lite modernare country i singer-songwriter/americana-stil kommer att gilla denna skiva då det är bra sånginsatser och stämsång av mycket duktiga musiker.
Publicerad:
2023-12-06
Artist:
Ags Coonnolly
Titel:
Siempre
Skivbolag:
Finstock Music
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
En ny CD med vår vän engelske Ags Connolly väcker alltid intresset. Det här är hans fjärde album och den innehåller 10 låtar, alla (utom en) från hans egna penna. Skivan inleds med ”Headed south for a while” som går i mediumtempo. Nästa låt ”Change my mind” är en lite snabbare låt med lite south of the border-känsla, den svänger bra. Ags fortsätter att hålla sig i mexicanastil med ”Tell me what you were gonna tell me”, en lugn låt som tillhör skivans toppar. Så sänker Ags tempot ytterligare ett snäpp i ”Overwhelmed” ,en bra låt i stilla vals takt. Även nästa låt ”I trust my heart these days” är en låt i vals takt, men nu i lite snabbare takt. Han fortsätter i lite lugnt tempo med ”In love at all” en mycket fin låt som tillhör topparna på skivan. Så tar Ags oss tillbaka till mexicana-stilen i uptempo-låten ”Senora ( whatever comes first) en mycket trevlig låt som jag har svårt att hålla fötterna stilla när jag spelar den, en topplåt på skivan. Den följs av en lugn ballad ”Half forgotten tunes”, en vacker låt. Vi får ännu en lugn låt i den stilla valsen ”Turns out”. Skivan avslutas med ”I’d be good for you” som är en lugn låt och det är nog skivans topplåt. Det har är en skiva för dig som gillar lite lugnare lyssningsbara låtar med lite mexicana influenser. En skiva väl värd att ha i samlingen.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
Jussi Syren And he Groundbreakers
Titel:
Bluegrass Voice
Skivbolag:
Bluelight records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Finske Jussi Syren är nog inget nytt namn för alla som gillar bluegrass. Han har hållit på i många år och det här är hans 13de album, det innehåller 12 låtar. Bandet består av Jussi Syren, mandolin och sång, Tauri Oksala, banjo, dobro, harmony songs, J.P. Putkonen, gitarr och ”Tero Mäenpää, bas och harmony songs. CDn inleds med ”Across the rolling tide” som är en lite snabbare låt. Så sänks tempot i ”Echoes from the past” som är en lite lugnare låt och den tillhör topparna på skivan. ”Strokin’ down” är en instrumental låt i lite lugn takt. Så ökar Jussi takten något i ”Sittin’ in an all night cafe”. Cat Stevens har skrivit den fantastiska låten ”Morning has broken” här får vi den i en bluegrassversion i stilla valstakt med Veera Syren som svarar för sången, fullt godkänd (även om originalet är bättre). Så är det dags för nästa instrumentala låt ”Southwest storm” i lite högre tempo. Efter denna bjuder bandet på en bluegrassversion av Fred Rose ”Foggy River”, med Aarne Syren-Lönnberg som svara för sången, en av topparna på skivan. Ännu en bra låt är den lite lugnare ”Playin’ hard to get”. Bandet bjuder på en bra version av den gamla Carpenterslåten ”Top of the world” där Anneli Mattila svarar för sången, av topparna på skivan. Så ökas tempot i ”One step closer”. Den följs av Beatleslåten ”Norwegian wood” i en instrumentalversion. Skivan avslutas med ”Meat and taters” en låt i mediumtempo. Ni som gillar bluegrass får här en skiva med flertalet lite lugnare låtar som jag tror faller de flesta i smaken.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
The Truffle Valley Boys
Titel:
Sing And Play Authentic Blue Grass
Skivbolag:
Tenbrooks Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
hört bandet live ett antal gånger och jag gillar dem verkligen , trots att jag inte är någon bluegrassfantast. Bandet består av Matteo Ingressi, gitarr, mandolin, fiddle och sång, Germano Ciavone, banjo och sång, Denny Rocchio, gitarr, dobro och sång samt Emanuele Valente, bas. Den här nya CDn som innehåller12 låtar är bandets andra i nuvarande konstellation, tillsammans med Ruben Minute gav de ut 3 CD tidigare. Skivan inleds i högt tempo med ”You’ll never find another”, Den följs av en av skivans bästa låtar ”Have mercy on me”, som har Mac Wiseman som upphovsman, en lite lugnare låt. Tempot växlar på skivan och nu är det uptempo som gäller i ”I’ll never forget”. Att få höra Bock Owens ”High on a mountain” (från 1961) i bluegrassversion är inget jag hade förväntat mig, men här är den och i en mycket bra version. ”I was blind to your love” är en bra låt i mediumtempo. Därefter ökas tempot igen i ”I promise you” och ”I could love you all the time”. Bandet bjuder på en stilla vals i “Dreamland”, en låt som jag gillar. Skivans bästa låt tycker jag är ”Green light in my heart”, en topplåt i lite lugnare tempo. På mitt exemplar så kommer sedan den snabbare ”Bitter feelings” som ett dolt spår direkt efter förra låten (som måste spelas till slutet). Nästa låt är ”Wasted love” som är en låt i mediumtempo. Skivan avslutas i högt tempo med Nobody cares (not even you). Det här är en skiva för dig som gillar bluegrass, det blir nog inte så mycket bättre än så här. ’
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
Summer Dean
Titel:
The Biggest Life
Skivbolag:
The Next Waltz Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Sumer Dean är ett nytt namn för mig. Jag har läst in att hon kommer från Texas och att hon har jobbat som lärare. Han har tidigare gett ut en CD 2016 ”Unladylike” med sex låtar och en fullängdare ”Bad Romantic” 2021. Den här nya CDn innehåller hela 13 låtar och alla är bra. CDn inleds med en lugn fin låt ”Big ol truck” som ger mersmak. Summer fortsätter med ”She ain’t me” som är en lugn ballad, en topplåt. Så är det dags att öka tempot och det görs i ”Might be getting over you” som är en snabb svängig låt. Tempot sänks något i ”The biggest life worth living is the small” och Summer fortsätter i samma tempo i “Move along devil”. En av topparna på skivan är den lugna “Can’t hide the heartache from her face” en topplåt, en skivans bästa låtar. Ännu en mycket fin låt är den lugna ”I’ll forget again tomorrow”. Så ökas tempot lite i ”Bailing wire” som Summer ”pratsjunger. Den följs av den lite snabbare ”The sun’s gonna rise again” som svänger bra. I ”She’ in his arms but I’m in the palm of his hand” så förflyttar Summer oss söderut till Mexiko, en smäktande south of the border-ballad, en låt som tillhör topparna på skivan. Ännu en bra låt är ”Other women” som är en lugn gungande ballad. Så ökar Summer tempot ordentligt i ”Clean up your act if you wanna talk dirty to me”. Skivan avslutas med “Lonely girl’s lament” som är en lite lugnare låt och det är en av mina favoriter på skivan. Det här är en skiva att njuta till som jag verkligen kan rekommendera. Bra melodier, bra texter och en bra sångerska, vad mer finns att önska. På gränsen till 5 hattar.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
Dallas Moore
Titel:
No God In Juarez
Skivbolag:
Sol Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Dallas Moore är ingen nykomling inom countrymusiken då han har hållit på i dryga 25 år och har spelat in 17 album. Trots detta är han väl mer eller mindre okänd för de flesta. Dallas beskriver sig själv som outlawartist. På den här nya CDn som innehåller 10 låtar så har han spelat in låtar från sin gamle vän Billie Gant (som vi hade i Kisa för ett antal år sedan). Skivan inleds i högt tempo med ”Halo too tight”. Efter den så sänks tempot något i ”21” en låt som tillhör topparna på skivan och som jag gillar. I ”The ballad of Reuben Dixon” så bjuds vi på en riktig rökare. Dallas lugnare ner tillvaron igen i den lugna balladen ”A house of cards” som jag tycker tillhör topparna på skivan. ”No God in Juarez” börjar i lugnt tempo för att sedan öka i lite rockigt tempo. Även ”Hezekiah’s heart” börjar lugnt, men ökar lite i varannan vers. Ännu en av topparna på skivan är den svängiga ”Truckin’ outlaw blues”, en riktig buggarlåt. Ytterligare en bra låt är den lite snabbare ”Smokin’ Balladonna and drinkin’ Gasolin”. Så ökar Dallas tempot yttrligare ett snäpp i Hillbillie blues”. Skivan avslutas med skivans bästa låt ”The Emperor of Tejon Street” som är en lugn ballad, med en bra berättelse. Billie Gant har verkligen lyckats att få till bra, och lite tänkvärda texter, i låtarna och Dallas förmedlar dem på ett utomordentligt sätt. En skiva som växer för varje lyssning.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
Carl Vaughan
Titel:
50 Years Of Recording
Skivbolag:
Rafter Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Texaskillen Carl Vaughan är väl inte känd för så många skulle jag tro. Jag har en Cd från 1999 med honom, men han har ytterligare 5-6 album släppta. Den här nya CDn med hela 24 låtar speglar en del av det han har spelat in tidigare. Då det är så många låtar kommer jag bara att kommentera de som jag har fastnat lite extra för. Skivan inleds med fyrfyran ”He don’t deserve you anymore” som har Buck Owens och Artie Lang som writers, en av skivans toppar. Ytterligare en topplåt är Johnny Russells svängiga ”Got no reason now for going home”. Carl bjuder på en bra tolking av ”I can’t help it” från Hank Williams penna. Den följs av en lite svängig shuffle ”You crazy fool blues”. En av skivans toppar är ”Queen of Skid Row” som går i stilla valstakt (vilket jag gillar), den här topplåten är skriven av Ned Stewart. Nästa topplåt på skivan är ”Fools like me” som är en härlig fyrfyra skriven av Jack Clement och Murphy Maddux. Ännu en bra låt är ”Alone with me” som går i mediumtempo. Carl bjuder på en lite jazzig version av Moon Mullicans ”I’ll sail my ship alone. Ytterligare en låt jag gillar är ”Standing in your way” som svänger bra. ”Deep down in your heart” är lite lugnare shuffle. En av få lugnare låtar på skivan är ”Some dead men don’t die”, en bra låt. En bra och omväxlande skiva som tar oss genom många årtionden och är väl värd en plats i skivhyllan.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
The Malpass Brothers
Titel:
Lonely Street
Skivbolag:
Billy Jam records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Det här är bröderna Malpass andra CD. Den första ”The Malpass Brothers” kom på Organic records 2015 och i SCC-NYTT nr. 2/2015 gav jag den 4.5 hattar i min recension. Malpass Brothers består av storebror Christopher och den 3 år yngre Taylor. Den här nya skivan innehåller tolv låtar och har lite mer varierat låtmaterial. Första spåret ”Paying for the dream” är en svängig uptempolåt. Bröderna fortsätter med ”The man I ain’t” som är en lugnare lite jazzinfluerad låt. En av skivans bästa låta är fyrfyran ”I’ve got her on my mind again” en kanonlåt. Den följs av ”We don’t” som börjar i ett lite stillsamt tempo som sedan ökar lite, här får vi höra Jeannie Seeley sjunga en vers och som duettpartner, en av topparna på skivan. Efter denna så ökas tempot i shufflen ”Love is a lonely street” som svänger bra och bjuder på fin stämsång av bröderna. ”We can’t still be friends” är en lugn ballad. Nästa topplåt på skivan är ”Out of sight and out of mind” som är en dansvänlig låt i mediumtempo. Så drar bröderna ner å tempot i ”Don’t cry daddy” som är en lugn ballad. Den följs av ”Love slips away” som går i mediumtempo. ”That’ll be the day” är en lite svängig låt som följs av den lite rockigare ”Sleep when the party’s over” som är en svängig buggvänlig låt. Skivan avslutas med ”Road of memories” som är låt i lite lugnare tempo, en mycket vacker låt. En mycket bra skiva, men jag håller deras första för att vara strået vassare.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
To The Moon And Back
Titel:
Johnny Nichoas Presents Moon And The Stars, A tribute to Moon Mullican, Vol.2
Skivbolag:
Valcour Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Här kommer volym två av denna oväntade utgåva med låtar från Moon Mullicans repertoar. Även denna innehåller tio låtar med olika artister. Skivan inleds med en svängig version av ”Good times gonna roll again” med Marcia Bell, en låt at bugga loss till. En av topparna på skivan är ”Leaving you with a worried mind” en låt i stilla valstakt som Emily Gimble gör med den äran, riktigt bra. Tempot ökar igen i ”What have i done” med Katie Shore. Ännu en bra låt som jag gillar är ”I was sorta wonderin’”, en lugn svängiglite jassig låt med Tif Lamson och Johnny Nicholas, en av skivans toppar. Efter denna svänger Johnny till det i ”All I need is you”. Det vängiga temat fortsätter med Augie Meyers i ”Pipeliner blues”. Så får vi lugna ner oss lite till ”Downstream” som framförs av Peter Rowan, en fin låt som tillhör topparna på skivan. Steve Riley rockar till det ordentligt i ”Seven nights to rock”. Vi bjuds p ännu en lugn bra låt i ”Botom of the glass” som Tif Lamson gör till en av topparna på skivan. Sist ut på denna skivan är Johnny Nicholas som höjer tempot i den svängiga ”Don’t ever take my picture down”. Jag ger vol.2 ett lite högra betyg då den innehåller bättre låtar.
Publicerad:
2023-09-15
Artist:
Olika Artister
Titel:
Country Stars Goes Rockabilly
Skivbolag:
Riverside Records
Recensent:
Lars Thell
Betyg:
Det svenska skivbolaget Riverside Records har lyckats hitta 40 oiginalsinglar som man har re-mastrat där flera kända countryartister sjunger rockabilly-låtar. Eftersom skivan innehåller så många låtar så kommer jag bara att nämna några av dem som jag har fastnat lite extra för. Skivan inleds med ”Get rythm” av den inte helt okände Johhny Cash. Nästa låt är ”Who shot Sam” med George Jones. Freddie Hart svänger till det ordentligt i ”Snatch it and grab it” liksom Jean Shepard i ”He’s my baby”. Rex Allen svänger till det i ”Knock knock rattle”. Johnny Bonds ”Hot rod Lincoln” känner jag igen från ett av hans tidiga album. I ”Please Mr. Mayor” svänger Roy Clark till det. Frankie Miller bjuder på den fina ”Rain rain”. Johnny Paycheck framför en av skivans bästa låtar i ”Shakin’ the blues”. Faron Yong bjuder på ”I can’t dance” och Mickey Gilley på ”Call me Shorty” båda i uptempo. I ”We’ll always have each other” är det Kenny Rogers som rockar till det. Marvin Rainwater gör en av topparna på skivan ”A need for love”. Detta gäller också för ”I can’t stop lovin’ you” med Roger Miller (ej Don Gibson-låten). En annan bra låt är ”Lookin’ Glass” med Leon McAuliffe. Jag har också fastnat lite för ”Step it up and go” med Mac Wiseman. En lugn fin låt som tillhör skivans bäste är den lugnare ”Footsteps” med Goldie Hill. Skivan avslutas av Wynn Stewart med ”Come on”. Inget toppalbum men ändå kul att höra våra gamla legendarer kunder rocka till det när det begav sig. Ett häfte med lite kort intressanta fakta som Lars Kjellberg från Kountry Korral har skrivit medföljer skivan.
Publicerad:
2023-09-15
««
|
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
|
»»
Register över alla recenserade skivor på hemsidan
Sök efter recensioner
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail:
lars.thell@home.se
, Hemsida:
www.smalandscountryclub.tk